Om meg

GENERELL INFO

Velkommen til mine nettsider.


Mye av drivkraften i min fotografering er å kunne skape noe andre kan glede seg over i uoverskuelig fremtid.

HVA MAN KAN FORVENTE

MIN BILDESTIL


Jeg liker å ta bryllupsbilder som står seg over tid. I dagens samfunn med stadig skitende trender er det lett å la seg rive med. Jeg har alltid likt det "stilistiske" med klassiske bilder som jeg mener står seg godt. Jeg tar også øyeblikksbilder, men til portrettene liker jeg å ha en viss føring. En slik tilnærming vil ofte gi en viss trygget for brudeparet, som slipper å tenke på hvordan de skal føre seg.
Jeg tenker hele tiden album og at bildet skal kunne henge på veggen når jeg fotograferer.

Agne G.Simensen

Min historie

Jeg begynte for alvor med fotografering for snart tjue år siden. Det var da digitalkameraene så smått begynte å dukke opp i butikkene. Før dette fotograferte jeg med "film" Det første digitale kameraet jeg kjøpte var en Canon Ixus med 2megapixel bildebrikke. Et par år senere kjøpte jeg en Canon speilreflex EOS 400. Deretter har det gått slag i slag. De første årene ble det mye naturfotografering, og i og med at jeg begynte tidlig med å lage nettsider kunne jeg publisere dette for et større publikum. Etterhvert ble jeg spurt om jeg kunne ta bilder i div. familie happeninger, konfirmasjoner ol. Jeg hadde selvfølgelig med meg kameraet når jeg var i bryllup, og dette utviklet seg til at jeg etterhvert fikk interessen for slik type fotografering.

Det var utrolig givende, men samtidig skremmende, da man absolutt bør vite hva man driver med. Fra og med 2014 har jeg fotografert bryllup,men har også fotografert konfirmasjoner, og andre settinger hvor det er mennesker involvert. Det slik type fotografering jeg satser på nå.
Jeg liker også å ta studiobilder, og har muligheten til å ta med meg lamper/blitser på location.
Dette er praktisk spesielt ved familiefotografering, da bildene kan tas i eget hjem.

BRYLLUPSFOTO

Bryllupsfotografering er krevende ,men samtidig utrolig givende. Det å kunne levere fra seg et sluttprodukt andre kan ha glede av i generasjoner er ganske spesielt.

FOTOGRAFISK STIL OG BILDEREDIGERING

HVA BØR MAN VÆRE OPPMERKSOM PÅ

Bildestil og redigering

Alle fotografer har sin egen stil-uttrykk på bildene, enten de vil eller ikke. Noen har en klar profil og redigerer bildene konsekvent etter dette. Det kan være både fordeler og ulemper med dette. Fordelen er at de oppnår en konsekvent og lett gjenkjennelig stil, men ulempen er at dette er svært vanskelig å gjennomføre, da de ulike settingene-stedene bildene blir tatt ofte krever spesielle tilpasninger, ikke minst i forhold til lysforholdene og i miljøet bildene er tatt. Bildestil og miljøet bildene er tatt i henger ofte sammen. Det mange kanskje ikke tenker på er at profesjonelle fotografer sjeldent, eller rettere sagt aldri leverer bilder slik de er tatt rett ut av kameraet.

For min egen del liker jeg å justere bildebehandlingen litt etter miljø og hvor bildene er tatt, men likevel forsøke å opprettholde et noenlunde ensartet uttrykk, spesielt innenfor samme "photoshoot"
Når det er sagt vil jeg sterkt anbefale å se på nettsiden til den fotografen dere vurderer, spesielt i forhold til bryllupsfotografering, da dere kan forvente å få et tilsvarende produkt som er vist på nettsiden. Dette gjelder både i forhold til farger men også m.h.t stil forøvrig.

Fotoutstyr og bildebehandling

Jeg bruker kamerautstyr av ulike merker(Canon, Sony og Fuji) og det passer meg utmerket. Grunnen til dette er at ingen kan være best på alt, så da har jeg den fleksibiliteten jeg trenger. Jeg sverger til fullformat, og det er det jeg benytter til 90%. I mine kameraer er det doble minnekortspor, slik at jeg kan ta kontinuerlig backup underveis.
Av "maskinvare" ellers bruker jeg Mac, både bærbare og stasjonære, samt Epson printere. Jeg har i mange år jobbet i grafisk bransje, og der er det mac som gjelder, så det har vært helt naturlig for meg. Når det er sagt så har jeg aldri sett meg tilbake til den gangen jeg brukte "PC"

Til "fremkalling" og bildebehandling bruker jeg mest Adobe Photoshop Lightroom Classic og Photoshop. Jeg benytter også Capture One Pro 20, DxO Photolab og Exsposure samt div. plugins til disse programmene. Jeg er også en ihuga Illustrator bruker, men dette blir ikke brukt til bildebehandling. Til bildeleveranse bruker jeg i dag Pixieset, og har sluttet å bruke minnepenner og den slags.